Vihdoinkin pakolliset kuviot ovat historiaa

Eilen 25.11.2017  kilpailtiin viimeisen kerran vanhoilla säännöillä. JIPII! Latasin  youtubeen videon tästä historiallisesta hetkestä.

Uudistuvissa säännöissä tasoilla 1-3 kilpaillaan vain vapaa-ohjelmalla ja tasoilla 4-6 luistelija luistelee lyhyt ohjelman sekä vapaa-ohjelman.

Uudistuvissa säännöissä musiikki saa olla laulettua mutta ohjelman pituus on -10sek. lyhyempi. Ohjelman pituuden lyheminen asettaa haasteita ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

Pakollisia liikkeitä on tasolla 1 on viisi ja tasoilla 2-3 seitsemän, jokaisella liikkeellä on oma GEO-arvo.

Uudistuvilla säännöillä kilpailemme  ensimmäisen kerran kansainvälisellä tasolla helmikuun lopussa Itävallassa. Toivottavasti pääsemme kokeilemaan sääntöjä myös Vihdin taitolustelijoiden kutsukilpailuissa 10-11.2.2018

Vaikka en ole täysin tyytyväinen uudistuviin sääntöihin niin silti, valmentajana en malta odottaa seuraavia harjoituksia, ihana päästä tekemään uusia vapaa-ohjelmia. Suunnitelmissa on, että Ville jatkaa tasolla 2 ja Elina siirtyisi tasolle 3.  Villellä on jo uusi ohjelma mutta se vaatii vielä työstöä. Lyhentynyt musiikin kesto asetaa Villen ohjelmaan haasteita. Tällä hetkellä aika ei riitä kunnollisiin siirtymiin. Elinan ohjelmaa varten valmiina on askelsarja. Hannan ohjelmaa aloitamme tekemään joulukuussa.

Mikäli sinulla on kysyttävää soveltavasta taitoluistelusta tai uudistuvista säännöistä, ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät blogista




Kommentit